59 31 54 50 [email protected]

Til De Unge

Sådan oplever du spirilen første gang

Sådan oplever du Spirilen
Hos Spirilen vægter vi læring og motion med udgangspunkt i dine interesser og/eller hobbyer. Undervisningen forløber som enetimer i faste rammer, så du altid føler dig tilpas. Sammen med andre elever dyrker du sport som fodbold og gåture og arbejder sammen når vi f.eks. bager eller rider på heste – mulighederne er uendelige, og alle elever har medbestemmelse til aktiviteterne. Spirilen er beliggende i Hønsinge ikke langt fra naturskønne områder med skov og strand, som vi benytter flittigt i både undervisning og fritid.
På Spirilen dyrker vi rummelighed, og her skal være plads til alle, og derfor har vi aldrig udskrevet en elev. Vi giver ikke op, men finder dine styrker, så din skolegang bliver en succes. Ligeledes har vi nultolerance overfor mobning, for Spirilen er et hjem med god atmosfære og omgangstone, som vi håber alle respekterer.

Fællesturer
I fællesskab med de unge planlægger årlige ture udenfor det umiddelbare lokalområde. I efteråret dyrker vi ofte friluftslivet i shelters, hvor vi sover og laver mad udenfor i et døgn eller to. Det kan være en stor mental udfordring for den enkelte elev at sove udenfor og have hele dage udenfor uden hjemmets faste rammer og selv skulle finde rundt i terrænet. Turen er fyldt med disse mange små udfordringer, hvor du får rykket dine grænser og overvinder dig selv.
Udover de populære shelterture tager vi også ofte en hyttetur i vinterperioden, hvor vi hygger indendørs med kakao og spil. Ellers står programmet også på klatreture i trætoppe om sommeren og hvad eleverne ellers ønsker.
Vi oplever at den fysiske aktivitet er med til at give eleverne mere energi, og lærer at værdsætte og forstå vigtigheden af den fysiske aktivitet. Udover de unges personlige udvikling oplever vi også, at turene fungerer som teambuilding for hele gruppen. Vi ser, de unge tager ansvar for hinanden og hjælper samt hepper på hinanden.
Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål angående dagligdagen på Spirilen, eller vil høre, om specialskolen er noget for dig. Du kan ringe til os på tlf.: 40 27 52 41.