Alt du behøver at vide om pandekager

Pandekager har været en favorit til morgenmad i århundreder, og det er ikke underligt hvorfor! Disse lækre godbidder er fluffy, søde og nemme at lave. Uanset om du er nybegynder eller ekspert i pandekager, indeholder dette blogindlæg alle de oplysninger, du har brug for at vide om pandekager.

Pandekager: Oprindelse

Pandekager har eksisteret siden oldtiden i forskellige former. De gamle grækere lavede pandekager ved at blande hvedemel med honning og mælk, mens romerne tilsatte æg og ost til blandingen. I middelalderens Europa blev pandekager lavet med både kødfyld og sødt fyld. Den moderne version af pandekagen, som kun består af mel, æg, mælk, sukker og smør, blev populær i USA i det 19. århundrede.

Typer af pandekager

Der findes så mange forskellige typer pandekager, at du kunne spise en ny hver dag i månedsvis! Her er nogle af de mest populære pandekagetyper fra hele verden:
– Amerikanske pandekager – Det er de klassiske fluffy kærnemælkspandekager. De serveres normalt med smør og ahornsirup eller andre yndlingsfyldninger som chokoladestykker eller bær.
– Franske crepes – Crepes er tyndere end almindelige pandekager og kan serveres både søde (med Nutella eller syltetøj) eller salte (med ost eller spinat).
– Dutch baby – Dette er en stor ovnbagt pandekage, der kan serveres enten sød (med flormelis og citronsaft) eller salte (med bacon, ost og krydderurter).
– Japansk okonomiyaki – Denne krydrede pandekage er lavet med kål og svinekød og derefter toppet med forskellige saucer som mayonnaise eller worcestershiresauce.
– Russisk blini – Blini er tynde boghvedepandekager, der normalt er fyldt med røget laks eller kaviar og serveres sammen med creme fraiche.
– Indisk dosa – Denne type pandekage er lavet af fermenteret rismeldej, som fyldes med krydrede kartofler, inden den foldes sammen til en kegleform.
– Engelske pikelets – Pikelets er små kager lavet af selvhævende mel, der steges på en bradepande, indtil de er gyldenbrune. De serveres normalt med syltetøj eller fløde.
– Koreansk hotteok – Denne type pandekage består af et dejagtigt fyld, der er pakket ind i en let sødet dej, inden den steges i olie, indtil den er gyldenbrun. Den er normalt fyldt med kanelsukkersirup, brun sukkersirup, nødder, honning, sesamfrø osv., hvilket gør den til en af de mest velsmagende pandekagetyper derude!

Som du kan se af dette blogindlæg, er der ingen mangel, når det kommer til typer af lækre pandekager, der er tilgængelige til morgenmad! Der er noget for enhver smag, uanset om du er på udkig efter noget sødt som amerikanske pandekager med ahornsirup eller noget velsmagende som japanske okonomiyaki fyldt med svinemave! Så hvorfor ikke være kreativ i dag ved at prøve nogle en ny pandekager opskrift? Dine smagsløg vil ikke fortryde det!