En kort historie om modesmykker og tilbehør

Ligesom tøj har smykker og tilbehør eksisteret i århundreder og har undergået mange stilændringer. Den måde, vi klæder os på, siger meget om vores personlighed, vores humør og det billede, vi ønsker at udsende til verden. Og selv om moden ændrer sig konstant, er der visse tendenser, der har stået sig gennem tiderne. I dette blogindlæg tager vi et kig på smykkers og accessories’ historie i moden.

De tidligste beviser på smykker går tilbage til for 100.000 år siden, hvor neandertalerne bar dekorerede skaller, dyreknogler og tænder. Men det var først for omkring 75.000 år siden, at Homo sapiens begyndte at bære smykker. De første eksempler på modesmykker blev fremstillet af naturmaterialer som træ, knogle, elfenben og fjer

Vi spolerede hurtigt frem til middelalderen, hvor vi ser de første beviser på metalbearbejdning i form af brocher, ringe og halskæder. Det var i denne periode, at guld og sølv blev populære materialer til smykker. I det 16. århundrede ser vi en fremgang for modesmykker, der er fremstillet af billigere materialer som bronze, tin og messing. Denne type smykker var populære blandt de lavere klasser, som ikke havde råd til ædelmetaller

I det 19. århundrede havde teknologiske fremskridt ført til masseproduktion af modesmykker. Som følge heraf fik almindelige mennesker adgang til smykker til en overkommelig pris, der efterlignede de luksussmykker, som overklassen bar.I begyndelsen af det 20. århundrede populariserede Coco Chanel modesmykker ved at indarbejde dem i sine designs. Hun var berømt for at sige, at “en kvinde har brug for mange perler”, hvilket var med til at gøre perler mere acceptable som hverdagstøj. Nu om dage, er smykker meget normale. Jeg ser tit forskellige smykker. Det originale bead-on-bracelet brand er en af dem.

Gennem hele historien har smykker og tilbehør været brugt som en måde at udtrykke sig selv og sin unikke stil på. Der er et stort udvalg af forskellige stilarter at vælge imellem, lige fra den ydmyge begyndelse af naturlige materialer som træ og ben til moderne designs, der er skabt med henblik på masseproduktion. Uanset hvad din personlige smag måtte være, er der helt sikkert en smykkestil eller et tilbehør til dig. Tak fordi du læste med!