Terminsberegner

Graviditet og termin er to meget vigtige begreber, når det drejer sig om barnets udvikling. Graviditet er den periode, hvor et barn vokser og udvikler sig i moderens livmoder. En gennemsnitlig graviditet varer ca. 40 uger, dvs. 9 måneder. I løbet af denne periode gennemgår barnet mange forskellige udviklingsstadier. Første trimester, som varer fra uge 1 til uge 12, er den periode, hvor barnets organer og systemer bliver dannet. Andet trimester, som varer fra uge 13 til uge 26, er en tid med hurtig vækst. Tredje trimester, som varer fra uge 27 til uge 40, er en periode, hvor barnet fortsætter med at udvikle sig og vokse, men i et langsommere tempo.

Termin er den periode, hvor et barn anses for at være fuldt udvokset. En graviditet i fuld termin er en graviditet, der varer mellem 37 uger og 41 uger. babyer, der fødes før 37 uger, betragtes som for tidligt fødte, og babyer, der fødes efter 41 uger, betragtes som post-term. For tidligt fødte børn kan have nogle sundhedsproblemer, og børn, der fødes efter terminen, har større risiko for komplikationer under fødsel og fødsel.

Beregning af terminsdato

Graviditeten er typisk opdelt i tre trimester. Hvert trimester er ca. tre måneder langt. Det første trimester er fra uge 0 til slutningen af uge 12. Det andet trimester er fra uge 13 til slutningen af uge 26. Det tredje trimester er fra uge 27 til slutningen af graviditeten.

Sådan beregnes din forfaldsdato

For at beregne din terminsdato tæller din sundhedsplejerske antallet af hele uger fra den første dag af din sidste menstruation til den aktuelle dato. Derefter lægger de 7 dage til dette tal. Dette vil give dig en terminsdato, der ligger ca. 280 dage (40 uger) fra starten af din sidste menstruation.

Hvis du kender datoen for din sidste menstruation, kan du bruge denne terminsdatoberegner: Hvor langt er jeg henne? til at finde ud af, hvornår du sandsynligvis vil føde.